Πληροφοριες για Νεο Μαρμαρα


Το 1985 ανεγείρεται το Πασχαλάκειο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο στη θέση του Παλαιού Κοινοτικού Καταστήματος (οικόπεδο που παραχωρείται από την Κοινότητα). Η ανέγερση έγινε με δωρεά της συμπατριώτισσας Αρτεμισίας Πασχαλάκη. Από το 1987 το Γυμνάσιο του Ν. Μαρμαρά λειτουργεί στο χώρο που βρίσκεται σήμερα. Οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού είναι περίπου 5.000. Ασχολούνται με την αλιεία, τη γεωργία (αμπέλια, ελιές), μελισσοκομία, κυνήγι, αλλά κυρίως με τον τουρισμό.

 

Το χωριό παρουσιάζει μεγάλη τουριστική κίνηση από το Μάιο έως τον Οκτώβριο, όπως φαίνεται από τον πληθυσμό του που το καλοκαίρι ανέρχεται στις 20.000. Στο χωριό υπάρχουν ξενοδοχεία μεταξύ των οποίων και το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Πόρτο Καρράς.


Αυτό είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, με τρία ξενοδοχεία με 2.500 κρεβάτια, σύγχρονες αίθουσες συνεδριάσεων, χώρους θεάτρου και κινηματογράφου, δυνατότητας ενασχόλησης με κάθε είδους σπορ (γκολφ, τένις, σέρφινγκ, ιστιοπλοΐας, ψάρεμα), οργάνωσης αθλητικών συναντήσεων, πρωταθλημάτων ιστιοπλοΐας, γκολφ, ποδηλασίας, σκάκι, κ.ά.

Στο Πόρτο Καρράς υπάρχει η μοναδική ιδιωτική μαρίνα της Β. Ελλάδας και ένας από τους μεγαλύτερους αμπελώνες της Ευρώπης με κρασιά ονομαστής προέλευσης, καταξιωμένα στην ελληνική και παγκόσμια αγορά. Σ'αυτή τη μεγάλη επιχείρηση βρίσκουν απασχόληση πολλοί κάτοικοι του Ν. Μαρμαρά και των γειτονικών χωριών.

Επιπλέον, στο Ν. Μαρμαρά υπάρχουν 100 περίπου σύγχρονες μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων, σούπερμάρκετ και μαγαζιά λαϊκής τέχνης, ταβέρνες-εστιατόρια, καφετερίες, μπαρ, clubs, εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων και λεωφορείων, ταξί, κομμωτήρια, φαρμακεία, μικροβιολογικό εργαστήριο, οδοντιατρείο.

Προηγούμενη Σελίδα   Επόμενη Σελίδα